Reabilitarea Muzeului de Artă Ion Irimescu între investițiile reprezentative ale regiunii nord-est

muzeul_ion_irimescu_27nov2015Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est a organizat miercuri, 25 noiembrie 2015,  la Piatra Neamț, Conferința regională “REGIO – investițiile pentru dezvoltare locală continuă!”.

Conferința a marcat finalizarea implementării POR 2007 – 2013 la nivelul Regiunii Nord – Est și lansarea noilor provocări ale următoarei perioade de programare (Programul Operațional Regional 2014-2020).

conferinta regionala_nord estÎn cadrul evenimentului au fost decernate și trofeele pentru Campionii Regio Nord – Est, investiții reprezentative pentru Regiunea de Nord-Est.

Nominalizările la secțiunea proiecte au avut în vedere finalizarea implementării tuturor acțiunilor planificate, îndeplinirea indicatorilor de rezultat, relevanța proiectului față de obiectivul Programului, impactul generat asupra comunității. Sistemul de votare a fost deschis publicului larg si s-a facut in baza unui chestionar online in perioada 12-23 noiembrie 2015.

Județul Suceava a obținut cinci premii: Modernizarea Centrului rezidential pentru batrani si persoane cu nevoi speciale Geana,  FUNDATIA UMANITARA GEANA, Vama (Categoria – Din grijă pentru oameni), SC ARHIVARUL SRL, Suceava (Categoria – Mic intreprinzator, dar cu ambitii mari),  Centrul de agrement „Popasul Domnesc”, Scheia, Suceava (Categoria – Bucurosi de oaspeti, Structuri de agrement), Fundația Umanitară Geana, Vama (Categoria – Cea mai eficientă organizație non-guvernamentală).

Proiectul Consiliului Județean Suceava, de restaurare și reabilitare a Cetății de Scaun a Sucevei, a câștigat categoria “Din ruine – strălucire”. La această categorie, între cele trei proiecte nominalizate, din 22 de proiecte realizate la nivelul regiunii nord-est, a fost și proiectul Primăriei Fălticeni de reabilitare și modernizare a Muzeului de Artă “Ion Irimescu”.

Alex Săvescu

 

Reclame