Învăţământ

Schimb de experiență în învățământul fălticenean la Școala Al. I.Cuza

invatamant_schimb_de_experientaMiercuri, 25 noiembrie 2015, la Şcoala Gimnazială „Al. I. Cuza” din Fălticeni a avut loc activitatea de formare continuă cu tema „Consecinţe ale disfuncţiilor în asumarea identităţii de părinte asupra dezvoltării emoţionale a şcolarului mic”.

Activitatea – propusă de prof. înv. primar Trişi Alexandrina – a fost gândită ca un schimb benefic de experienţă  între membrii Comisiei metodice a cadrelor didactice din învăţământul primar care predau la clasele a II-a, a III-a şi a IV-a – pe de o parte- şi cadrele didactice care predau în unităţile de învăţământ preprimar din municipiul Fălticeni.

Invitaţia la activitate a fost onorată de doamna director a Grădiniţelor cu Program Prelungit din Fălticeni”- prof. Samson Adriana, care a sositî mpreună cu doamnele prof. Răileanu Mihaela şi Sandu Irina – de la GPP „Pinocchio”, de doamnele prof. Manea Floarea, Bâgu Elena, Pălie Carmen, Dascălu Sorana – de la GPP „Dumbrava minunată”, de doamnele prof. Capmare Anişoara şi Dănilă Daniela – de la GPP „ Licurici” şi doamna prof. Jibu Doina – de la GPN „Voinicelul”.

Echipa managerială a şcolii gazdă – în persoana doamnelor prof. Ilincăi Daniela şi Crăciun Dana – a prezentat invitaţilor viziunea şi misiunea instituţiei, cele mai frumoase şi recente realizări şi desigur, noul site al şcolii: www.alicuza.falticeni.ro .

invatamant_schimb_de_experienta_2

Dincolo de participarea la o febrilă dezbatere pe tema luată în discuţie, participanţii –parteneri reali în actul educaţional desfăşurat la nivelul municipiului Fălticeni, de a căror colaborare depinde prefigurarea succesului şcolar  al micilor învăţăcei – au avut prilejul să se cunoască, să-şi exprime liber sentimentele şi emoţiile legate de exercitarea profesiei lor de suflet dar şi să iniţieze noi parteneriate în scopul derulării unor viitoare proiecte educaţionale. Întâlnirea s-a bucurat de un real succes în plan profesional, materializându-se în bucuria de a fi împreună, de a colabora dar mai ales în promisiunea de a reitera în viitor astfel de activităţi şi parteneriate”, ne-a informat prof. Trişi Alexandrina.