stiri locale

Informaţii utile – 19 august 2015

Informaţii meteorologice

Astăzi, până la ora 18, rămâne în vigoare atenţionarea meteorologică Cod galben – instabilitate atmosferică şi cantităţi de apă însemnate. Atenţionarea vizează cu precădere partea de vest a judeţului Suceava.

Prognoza pentru Fălticeni. La ora 8.30 se înregistrau 13°C. Astăzi cerul va fi înnorat iar temperatura maximă va fi de 16°C. Vânt ESE între 10 şi 15 km/h. Şansele de apariţie a precipitaţiilor în cursul zilei sunt de 20%.

Până pe 20 august vremea se va menţine rece pentru această dată, cu o medie regională a maximelor de doar 20 de grade. După acest interval se va încălzi, astfel că săptămână viitoare temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 28 de grade. În ceea ce priveşte temperaturile nocturne, media acestora va scădea până la 12 grade la mijlocul acestei săptămâni, apoi va creşte cu 2…3 grade. Ploi de scurtă durată vor fi posibile pe arii restrânse.

La nivelul primăriilor din judeţul Suceava au fost instituite servicii de permanenţă pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă care ar putea fi generate de fenomenele meteorologice.

Întreruperi programate E.ON Energie

Miercuri, 19 august 2015, pentru executarea unor lucrări la instalaţiile de distribuţie în condiţii de siguranţă, sunt necesare întreruperi temporare în alimentarea cu energie electrică la consumatorii din localităţile:

  • Baia, orele 8-18,
  • Cornu Luncii, orele 8.30-18.30.

Lucrările pot fi reprogramate în situaţia apariţiei unor evenimente neprevăzute în reţelele electrice.

Calendarul zilei

Sf. Mc. Andrei Stratilat; Sf. Cuv. Timotei, Agapie şi Tecla (stil nou) 

Schimbarea la faţă a Domnului (stil vechi)

Ss. Ioan Eudes, pr. *; Sixt al III lea, pp. (romano catolic)