Regional

Accident rutier cu victime multiple la Fantana Mare: Doi politisti au vazut moartea cu ochii

urgentaAu scăpat ca prin urechile acului. Doi oameni ai legii de la Poliția Rutieră Fălticeni au fost la un pas de a deveni în această seară victimele unui accident rutier. Aflați în misiune de patrulare, aceștia au fost martorii unui incident petrecut pe raza localităţii Fântâna Mare (în zona dintre stația de carburanți dezafectată și Biserica La Temelie).

Incidentul a fost provocat pe drumul european E85 de Mihaela B. (27 ani), din comuna suceveană Arbore, care se deplasa spre Drăgușeni .

Pe fondul carosabilului umed și a neadaptării vitezei la condițiile de trafic, într-un viraj la dreapta, șoferița a scăpat de sub control mașina care a intrat pe contrasens izbind în plin vehiculul condus de Vasile Z. (40 ani) domiciliat în Fălticeni și care circula regulamentar.

Cu câteva fracțiuni de secundă înaintea producerii accidentului, automobilul care pierduse direcția de mers a trecut razant pe lângă mașina Poliției Rutiere lovind frontal autoturismul care se afla în spatele acestuia. Soarta le-a zâmbit polițiștilor fălticeneni care au văzut moartea cu ochii. Tot ei sunt cei care au acordat primul ajutor celor trei victime și au anunțat existența acestora la numărul unic de urgenţă 112.

Evenimentul rutier s-a produs la ora 19.45.

La locul accidentului au sosit autoutilitara SMURD, Autospeciala de descarcerare de la Detaşamentul de Pompieri Fălticeni și Ambulanţa Fălticeni.

Două persoane prezentau leziuni la nivelul membrelor inferioare fiind transportate și internate la spital, în timp ce a treia victimă a refuzat transportul la unitatea medicală pentru investigații.

Șoferița din Arbore s-a ales cu dosar penal pentru vătămare din culpă. Lucrătorii de la Poliția Rutieră i-au reținut permisul.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest pentru depistarea alcoolemiei, rezultatul fiind negativ.

Rudy H.