Învăţământ

Gradinita Licurici si Colegiul Tehnic „Mihai Bacescu” au incheiat al patrulea an de colaborare

punti_peste_generatii_2

Preşcolarii de la Grădiniţa „Licurici” au intrat în vacanţă cu amintiri plăcute de la ultimele activităţi la care au participat în cadrul parteneriatului educaţional derulat alături de colegii lor mult mai mari de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”.

În ultimii patru ani, G.P.P.” Licurici”Fălticeni şi Centrul de Documentare şi Informare al Colegiului Tehnic ”Mihai Bacescu” (CDI) derulează periodic activități interesante și atractive în ambele unități școlare.

Parteneri: Grupa „Albinuţe” (prof Mihaela Chelariu) şi Grupa „Năzdrăvanii” (prof. Daniela  Dănilă).

Activitatea „Jocul cu margele de poveste” face parte din proiectul educațional „Mesaj pentru tine!” (coordonat de prof. Mattylena Boicu). Organizatorii activității: eleve de la clasa a X-a D (specializarea filologie). În acorduri de chitară cei mici au fost încantaţi de elevii claselor a IX-a şi a X-a, coordonati de profesorul Marius Dascălescu.

După cum ne-au informat profesorii coordonatori, partenerii au stabilit ca obiectiv general sensibilizarea elevilor şi a cadrelor didactice în favoarea lecturii şi a documentării, prin desfăşurarea la nivelul CDI a unor activităţi specifice.

Preşcolarii au vizionat sceneta ”Ursul păcalit de vulpe” prezentată de elevii clasei a X-a filologie. Elevi din clasele a XI-a şi a X-a, coordonaţi de profesorul Marius Dăscălescu, le-au captat atenţia copiilor cu o suită de cântece accesibile varstei, în acompaniamentul chitarelor şi al personajelor din povesti, pe decorurile frumos lucrate de elevi în cadrul proiectului educaţional condus de profesoara Mattylena Boicu. În încheierea activităţii copiii au primit în dar jucării şi dulciuri din partea prietenilor mai mari.

„Mulţumim colaboratorilor noştri, elevi şi profesori, care în ultimii patru ani i-au antrenat pe copiii de la G.P.P. Licurici în acest gen de activităţi şi le transmitem dorinţa de a continua colaborarea în cadrul proiectelor şi în anul şcolar urmator. Până atunci le urăm vacanţă plăcută elevilor talentaţi de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”, au ţinută să precizeze profesoarele Daniela Dănilă şi Mihaela Chelariu.

Alex S.