Special

Numarul unic al ANPC ramane in continuare 0219551

telefonul_consumatorului

Numărul unic al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor  – 021/9551 trebuia să se schimbe de astazi, 7 iunie, conform ordinului Preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor nr. 163/2014. Acest ordin a fost abrogat însă joi, 5 iunie 2014.

Conform informaţiilor publicate pe site-ul ANPC, motivul îl reprezintă „unele dificultăţi tehnice întâmpinate în a oferi gratuitatea numărului de telefon al consumatorilor”.

„Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor susţine şi sprijină demersurile consumatorilor în momentul în care apelează la respectarea drepturilor acestora. În acest sens, ANPC doreşte să ofere posibilitatea consumatorilor ca aceştia să se poată adresa în mod gratuit atunci când sunt nemulţumiţi de serviciile sau produsele la care apelează”, a declarat Marius Alexandru Dunca, preşedintele ANPC.

Potrivit autorităţii, urmează ca în cel mai scurt timp posibil să fie comunicat numărul de telefon apelabil gratuit pus la dispoziţia consumatorilor.

„Cu ocazia abrogării aducem la cunoştinţă atât agenţilor economici cât şi consumatorilor din România că numărul  unic privind apelarea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor a ramas Telefonul Consumatorului – INFOCONS –021/9551”, ne-a informat Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România – InfoCons 

Telefonul  Consumatorilor  INFOCONS – 021/9551 este apelabil din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă, telefon cu tarif normal în reţeaua Romtelecom.

Andrei A.