Comunitate

Statiile de captare a apei de la Baia oprite de o avarie la reteaua electrica

baia_3_falticeni
În următoarele ore anumite zone din Fălticeni ar putea rămâne nealimentate cu apă în urma unei avarii la reţeaua de alimentare cu energie, care a survenit în cursul nopţii.

Potrivit unei informări a Agenţiei Locale ACET Fălticeni, luni, 3 februarie, în jurul orei 23.00, s-a produs o avarie pe reţeaua de medie tensiune ce alimentează staţiile de captare a apei din zona Baia. O primă estimare furnizată ACET-ului de specialiştii E.On arată că avaria ar putea fi remediată astăzi, în juruzl orei 12.00

ACET Fălticeni informează că efectele imedite ale întreruperii în pomparea apei sunt: întreruperea furnizării apei pentru consumatorii branşaţi pe conductele de aducţiune Str. Pietrari, Ion Creangă, Vasile Ciurea, Ştefan cel Mare, Cuza Vodă, Sucevei, Aleea Teilor.

Un alt efect este scăderea nivelului în bazinele de înmagazinare, în special Oprişeni, având ca efect scăderea presiunii în zona înaltă a municipiului.

Întreruperea pompării poate duce la posibile blocări pe conducte, urmare a îngheţului la staţiile de captare şi în special la sursa de captare de suprafaţă, staţia Baia III.

Instalaţiile de pompare vor fi repuse în funcţiune după reluarea alimentării cu energie.

Despre situaţia creată au fost informată Primăria Fălticeni, Direcţia de Sănătate Publică Suceava, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava – Detaşamentul de Pompieri Fălticeni.

Compania E.On Moldova ne-a informat că în zona Baia s-a produs o avarie la Punctul de transformare 11 (PT11). Cauza avariei este depunerea de chiciură pe conductorii de medie teniune, care s-au atins din cauza vântului şi s-au deteriorat. Cablul electric a fost avariat pe o lugime de circa 100 de metri şi trebuie înlocuit.

Intervenţia este în derulare şi este efectuată de o firmă agreată de E.ON. Ultimele estimări ale E.ON Moldova sunt că până în jurul orei 14 vor fi realimentate cu energie electrică staţiile de pompare Baia I şi Baia II. Staţia Baia III ar putea fi reconectată la reţeaua electrică în jurul orei 16.00.

Primăria Fălticeni ne-a transmis că din partea municipalităţii se fac toate demersurile pentru ca sistemul de alimentare cu apă să fie repus în funcţiune în cel mai scurt timp posibil.

Rudy H.