Comunicat de Presa

Incendiu in Dumbraveni – Rasca

incendiu1
Aşa cum v-am informat anterior, Detaşamentul de pompieri Fălticeni şi Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Râşca şi Bogdăneşti au intervenit în seara zilei de luni, 13 ianuarie, cu cinci autospeciale, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din satul Dumbrăveni, comuna Râşca.

Potrivit informaţiilor oficiale oferite de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, la sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la cinci construcţii din lemn, acoperite cu şindrilă, existând pericolul de propagare la o casă de locuit şi un adăpost de animale, aflate la doar un metru distanţă de focar. Incendiul a fost lichidat după miezul nopţii, la ora 0:35.
A ars o locuinţă, pe o suprafaţă de 70 metri pătraţi, două bucătării de vară, pe 44 metri pătraţi, un adăpost de animale, pe 50 metri pătraţi, o magazie, pe 20 metri pătraţi, aproximativ 10 metri cubi lemn de foc, trei tone de cereale, bunuri casnice, documente personale şi de serviciu.

Cel mai probabil, flăcările au izbucnit din cauza jarului căzut din soba cu acumulare de căldură.

Pompierii au salvat o locuinţă şi un adăpost de animale. Au mai fost salvate patru bovine şi trei porcine. Nu s-au înregistrat victime omeneşti.

Andrei A.