stiri locale

Incendii la Falticeni si Dumbraveni

incendiu_falticeni

Detașamentul de Pompieri acționează în aceste momente (ora 18) pentru stingerea unui incendiu din Fălticeni. Acesta este localizat pe strada Plutonier Ghiniță din zona Tâmpești.

Din primele informații remise de ISU este vorba de un incendiu la un adăpost pentru animale care a cuprins și depozitul de furaje.

Acesta este se întinde pe o suprafață de 30 metri pătrați. Din fericire, incendiul nu s-a soldat cu victime.

Cauzele nu sunt deocamdată cunoscute.

Actualizare 1 Decembrie – Comunicat de presă ISU Suceava

Detaşamentul de pompieri Fălticeni a intervenit, cu două autospeciale, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui Vasile L., din municipiul Fălticeni.

La sosirea echipajelor, ardeau acoperişul adăpostului de animale şi mai mulţi baloţi de fân, existând pericolul de propagare la stogurile de fân aflate în imediata apropiere.

Au ars acoperişul adăpostului de animale, construit din lemn, cu învelitoare din scândură, pe o suprafaţă de 100 metri pătraţi, şi circa 40 baloţi de fân. S-au degradat un generator electric şi un tocător de furaje.

Incendiul a fost lichidat la ora 19:35

Flăcările au izbucnit, cel mai probabil, din cauza scânteilor provenite din toba de eşapament a generatorului, care au aprins furajele aflate în apropiere.

Pompierii au salvat 11 animale, restul construcţiei adăpostului de animale şi patru stoguri de fân.

Nu s-au înregistrat victime.

Incendiu la Dumbrăveni – Râşca

Un eveniment mult mai grav, care a necesitat intervenţia pompierilor militari de la Fălticeni, s-a produs vineri, 29 noiembrie, în satul Dumbrăveni din comuna Râşca.

Potrivit martorilor care ne-au contactat, incendiul a izbucnit iei după-amiază, într-o gospodărie, iar intervenţia pompierilor şi a voluntarilor din Râşca şi Bogdăneşti a durat până aproape de miezul nopţii.

Informaţii neoficiale anunță o casă distrusă şi o cantitate mare de furaje arse în incendiu.

Actualizare 1 Decembrie – Comunicat de presă ISU Suceava

Militarii Detaşamentului de pompieri Fălticeni, împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Râşca şi Bogdăneşti, au intervenit, cu cinci autospeciale, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui Mihai B., din satul Dumbrăveni, comuna Râşca.

La sosirea echipajelor, ardeau acoperişul casei, acoperişul bucătăriei şi anexele gospodăreşti, toate – construcţii din lemn, acoperite cu şindrilă şi plăci de azbociment, existând pericolul de propagare la o gospodărie învecinată.

Au ars acoperişul casei, pe o suprafaţă de 90 metri pătraţi, acoperişul bucătăriei, pe 80 metri pătraţi, depozitul de furaje, pe 70 metri pătraţi, adăpostul de animale, pe 90 metri pătraţi, o magazie, pe 20 metri pătraţi, şi circa 26 tone de furaje.

Incendiul a fost lichidat la ora 23:30. Cel mai probabil, flăcările au izbucnit prin efect termic din cauza coşului de fum neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile.  Pompierii au salvat o casă şi o anexă. Nu s-au înregistrat victime omeneşti

Andrei A.