Primaria amenajeaza un depozit temporar pentru deseurile din Falticeni

groapa-antilesti

Până la realizarea depozitului conform de la Moara, care să respecte reglementările naţionale şi europene din domeniul colectării deşeurilor, Primăria Fălticeni va amenaja pe propria cheltuială un spaţiu de stocare temporar pentru deşeuri în vecinătatea fostei gropi de gunoi a Fălticeniului, închisă în anul 2010, în mandatul primarului Vasile Tofan.

Consiliul Local Fălticeni a aprobat în cadrul unei şedinţe extraordinare un proiect de hotărâre iniţiat de primarul Cătălin Coman şi viceprimarul Gheorghe Aldea, privind construirea unei platforme de stocare temporară pentru deşeuri în municipiul Fălticeni. Consilierii au aprobat prin proiect alocarea de la bugetul local a sumei de 45.000 lei reprezentând cheltuieli pentru amenajarea platformei de stocare a deşeurilor.

Anterior deiziei consilierilor locali, Primăria Fălticeni a obţinut avizele necesare din partea Agenţiei pentru protecţia Mediului Suceava.

Depozitul temporar, care se va întinde într-o primă fază pe o suprafaţă de 1.300 m.p., urmează să fie utilizat timp de 2 ani, până la realizarea depozitului conform de la Moara. primarul Cătălin Coman a precizat că în acest fel se reduc cheltuielile cu transportul deşeurilor la depozitul din Tîrgu Neamţ, circa 650.000 de lei pe an.

Deşeurile nu vor fi transportate prin Şoldăneşti ci prin Spătăreşti, în acest sens fiind în curs de amenajare o cale de acces care nu afectează proprietăţi particulare.

(Alex S.)

Reclame