Religie

Preotul Petru Irimescu – despre Invierea lui Hristos

conferinta pr irimescu

În această seară, preotul Petru Irimescu de la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” Rădăşeni a susţinut conferinţa „Învierea lui Hristos – lumina vieţii noastre”, în sala de spectacole a Centrului Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” din Fălticeni. Evenimentul a încheiat seria conferinţelor susţinute în cadrul programului „Serile duhovniceşti ale Postului Mare”, iniţiat de Asociaţia Fălticeni Cultural.

În deschiderea conferinţei, cele aproape 200 de persoane prezente la eveniment au vizionat filmul documentar „Pelerini la Ierusalim: Aşezământul Românesc” şi au ascultat un scurt program artistic oferit de Corala „Leon Băncilă” a Asociaţiei Fălticeni Cultural.

Programul „Serile duhovniceşti ale Postului Mare” se va încheia pe data de 2 mai. De la ora 17, publicul este invitat la proiecţia filmului „Patimile lui Hristos”, urmată de la ora 19 de participarea la un pelerinaj la Biserica „Sfântul Nicolae” de la Hreaţca pentru a participa la Denia celor 12 Evanghelii şi Procesiunea „Drumul Crucii”, precum şi vizitarea Paraclisului închinat Sfântului Mormânt.

Cronica de Fălticeni vă va oferi în următoarele zile înregistrarea video (integrală) a conferinţei preotului Petru Irimescu.

(Alex S.)

Galerie foto: