Comunicat de Presa

Festivalul Francofon “Primăvara Poeţilor” la Fălticeni

primavara poetilorÎn perioada 18-22 martie a.c., la Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” din Fălticeni se desfăşoară Zilele francofoniei, eveniment care se bucură de continuitate în ultimii ani, precum şi de participarea unui număr mare de elevi, profesori şi invitaţi, antrenaţi în diverse activităţi culturale sau grupaţi pe ateliere de lucru.
Din programul activităţilor propuse în acest an de către organizatori, catedra de limba franceză şi Centrul de Documentare şi Informare al şcolii se remarcă ziua de 20 martie când, sub egida Festivalului International Francofon Le Printemps des Poètes, începând cu ora 12, vor avea loc recitaluri de poezie şi muzică francofonă, dar şi proiecţii video.
Este o onoare pentru organizatori să găzduiască pentru a treia oară consecutiv festivalul aflat la a XV-a ediţie în Franţa şi la a VIII- a ediţie la Suceava şi în Bucovina, unde s-a bucurat de un mare succes, programul fiind coordonat de scriitoarea Angela Furtună.
În cadrul acestui program se celebrează anual Ziua Francofoniei (20 martie) şi Ziua Poeziei (21 martie).
Tema din acest an a festivalului este Les voix du poème (Vocile poeziei), încurajând poezia şi muzica, reliefând faptul că vocea înterioară a poetului trebuie să răspundă vocilor lumii, păstrându-şi mereu, nealterată, oralitatea nativă. Deasemeni, această ediţie a festivalului îşi propune să-l celebreze pe Pablo Neruda, scriitor francofon de origine chiliană, laureat al Premiului Nobel pentru literatură în 1971, la 40 de ani de la dispariţia sa.
Invitaţii evenimentului organizat la Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” sunt: scriitoarea Angela Furtună, artistul plastic Constantin Ungureanu şi scriitorul Constantin Severin. (C.P.)

Galerie foto / video:

Vine primăvara! De unde te înnoieşti? Pantofi dama negri Play

Foto – Silviu Buculei