Învăţământ

Elevii jandarmi în practică la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava

jandarmi la iasiÎn perioada 7 ianuarie – 15 februarie a.c., un număr de 20 de elevi (2 fete şi 18 băieţi) ai Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni (anul II de studiu) desfăşoară un stagiu de practică în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava.
În primele două zile ale stagiului, elevii vor urma un program de acomodare cu specificul unităţii şi misiunile jandarmilor suceveni, ulterior fiind repartizaţi în cadrul structurilor de ordine şi siguranţă publică ale inspectoratului (detaşament de intervenţie, posturi montane, grupe de supraveghere şi ordine publică). În perioada următoare, elevii vor executa misiuni de menţinere şi asigurare a ordinii publice în cadrul programului de tutelă profesională, fiind îndrumaţi de către jandarmi cu experienţă.
Stagiul de practică are un caracter practic-aplicativ, iar principalele modalităţi de pregătire sunt însuşirea modului de acţiune în cadrul elementelor de dispozitiv, studiul individual, participarea la toate misiunile de ordine publică, activităţile având ca scop aprofundarea şi consolidarea cunoştinţelor asimilate, formarea, dezvoltarea şi perfecţionarea deprinderilor practice.

Categorii:Învăţământ