Cultură

Peste 200 de fălticeneni au participat la premiera de gală a filmului „Despre oameni şi melci”

Peste 200 de fălticeneni au participat în acestă seară la premiera de gală a filmului românesc „Despre oameni şi melci”. Proiecţia unui film în sala de spectacole a Centrului Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” este în aceste zile un lucru inedit pentru Fălticeniul care odată avea chiar şi două cinematografe care funcţionau în acelaşi timp.
De altfel, regizorul Tudor Giurgiu le-a declarat celor prezenţi la proiecţia de gală că ideea campaniei de promovare a acestui film a fost tocmai aceea de a ajunge în oraşele în care nu mai există cinematografe.

„În perioada în care ne gândeam la toată campania de promovare a filmului, am zis că vrem să mergem cu filmul în locuri în care nu mai sunt săli de cinema sau unde oamenii au pierdut experienţa unui film cu public. Am făcut o listă cu toate oraşele cu peste 25.000 de locuitori şi am trimis emailuri şi faxuri la primării şi case de cultură. Răspunsul oraşului Fălticeni a fost printre primele. Au fost printre cei mai dornici dintre toate oraşele cu care am lucrat, să venim aici. Am fost foarte flatat, foarte onorat, cred că este o mare poftă pentru astfel de evenimente aici la dumneavoastră în oraş”.

Din partea autorităţilor locale, primarul Cătălin Coman le-a mulţumit invitaţilor (regizorul Tudor Giurgiu şi actorii Ovidiu Crişan şi Cătălin Cucu) pentru efortul depus pentru a ajunge la Fălticeni şi a exprimat dorinţa ca astfel de evenimente să se întâmple tot mai des în municipiu.

„Vreau să-i mulţumesc domnului regizor Tudor Giurgiu şi actorilor că au bătut drum lung pentru a fi în seara aceasta cu noi şi, în primul rând, vreau să le mulţumesc pentru tot ceea ce înseamnă filmul pe care îl vom vedea în această seară. Cred că este un eveniment unic în acest an şi sperăm să putem continua şi pe viitor, în amintirea vremurilor în care puteam merge să vizionăm un film într-o sală de cinema”.

La finalul proiecţiei invitaţii au avut amabilitatea de a răspunde întrebărilor adresate de spectatori.
Ultimele proiecţii ale comediei „Despre oameni şi melci” sunt programate joi, 4 octombrie, de la orele 17 şi 19. Biletele de intrare pot fi procurate de la Casa de Cultură din Fălticeni.

Galerie foto: