Sport

Fălticeniul are vicecampioni naţionali la volei – şcoli generale!

Turneul final al Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar – Volei masculin, şcoli generale, a fost în acest an o afacere fălticeneană. În finala competiţiei care s-a desfăşurat la Fălticeni în intervalul 20-22 aprilie, s-au întâlnit singurele echipe care nu au pierdut niciun set jucat, Şcoala nr. 3 „Mihail Sadoveanu” din Fălticeni şi Şcoala “B.P.Haşdeu” Constanţa. Constănţenii, care au beneficat din plin de evoluţia fantastică a celui mai în vogă junior din voleiul românesc, fălticeneanul <a href=” „>Adrian Aciobăniţei, s-au impus cu 3-0, întrând în posesia titlului de campioni naţionali. În echipa constănţenilor s-a aflat şi un al doilea fălticenean,Cătălin Aciobăniţei. Pentru echipa din Fălticeni, postura de vicecampioană este onorantă iar prestaţia din timpul turneului este dătătoare de multe speranţe pentru viitorul acestui sport în oraşul de pe malul Şomuzului. Fălticenenii au fost susţinuţi de pe margine de profesorii coordonatori Daniela Moroşanu şi Ioan Chivu, dar şi de antrenorii Clubului Sportiv Şcolar „Nicu Gane”, Diana Floriştean, Ionel Ciocan şi Marius Stan. Profesoara Daniela Moroşanu mulţumeşte prin intermediul Cronicii de Fălticeni tuturor celor care s-au implicat în organizarea turneului de la Fălticeni, inclusiv celor doi sponsori ai echipei şcolii „Mihail Sadoveanu”, BALNEOFIZIOTERAPEUTICA şi CAZINO ROYAL.

Galerie foto/video:


Categorii:Sport

Etichetat ca:, , ,

10 răspunsuri »

 1. BRAVO pentru copiii astia, e tot ce poate orasul acum.
  Poate ca ar trebui folosite salile de sport in scopul pentru care au fost construite.
  Un turneu ca cel tocmai incheiat trebuia sa se bucure de mai multa atentie din
  partea oficialitatilor.
  Deschideti salile de sport si platiti antrenori pentru a atrage copiii!
  De crasme in buricul targului e satula lumea!

  Apreciază

 2. felicitari !
  daca avem in vedere ca la Constanta au jucat 2 falticineni,iau unul a fost de departe cel mai bun jucator prezent la turneu, e clar ca locul 1 a fost castigat de FALTIstanta si locul 2 de FALTICENI.
  BRAVO jucatorilor si antrenorilor ,si rusine autoritatilor locale care nu au fost macar prezente la o finala nationala.

  Apreciază

  • Domnule Marius sau Gigi !
   Autoritatile au fost prezente la finala nationala. In sala, chiar daca a ajuns mai tarziu, s-a aflat domnul Catalin Coman care stiu eu ca face parte din Consiliul Local al Municipiului Falticeni, cel mai important for de conducere al unei localitati potrivit legislatiei care reglementeaza functionarea administratiei locale în Romania.

   Apreciază

   • Aveti dreptate . L-am vazut si stiu ca e persoana care se intereseaza de miscarea sportiva din oras.imi cer scuze.am facut aceasta eroare pt ca nu l-am vazut sa felicite sportivii de fata cu toti spectatorii,desi cred ca era important pt copii,pentru spectatori,si pana la urma si pt el.

    Apreciază

 3. Domnule Alex Savescu! Stim ca domnul Coman Catalin a fost mereu prezent in salile de sport si mereu a sustinut sportivii falticeneni dar a fost SINGURA PERSOANA din Consiliul Local al Municipiului FalticenI care a fost prezenta la aceasta finala!!!NU E CAM PUTIN??????? Oricum pentru edilii acestui oras SPORTUL=0.

  Apreciază

  • Aveti dreptate, prin natura meseriei sale, domnul Coman este prezent în sălile de sport, aşa cum bibliotecarii sunt prezenţi în biblioteci, cum judecătorii si avocatii sunt prezenţi în sălile de judecata, samd. Si alaturi de domnul Coman sunt zeci de profesori de sport si antrenori prezenţi in salile de sport, contribuind la performantele copiilor de exceptie pe care-i avem la Falticeni.

   Spuneti că pentru edilii orasului sportul este egal cu zero. Probabil ca afirmatia bate direct spre partea de competitii, pentru ca, in ceea ce priveşte întreţinerea bazelor sportive şi plata utilitatilor (cazul stadioanelor si a salii de sport Doru Udisteanu) fondurile sunt alocate de primarie. Pentru salile de sport ale şcolilor fondurile de întreţinere sunt alocate de aceiaşi primarie, prin bugetele fiecarei scoli la începutul anului bugetar.

   Strict legat de organizarea unor competiţii, cred ca oricine vrea sa faca ceva are o uşă deschisă la Primarie, de asta sunt sigur, ma refer strict la evenimente cum a fost cel de la sfarsitul saptamanii trecute.
   Marea durere este, si asta nu vor multi sa inteleaga, ca o primarie nu poate sustine de una singura o echipă de fotbal, de exemplu, unde costurile şi pretenţiile sunt mult prea mari fata de posibilitatile bugetului.

   Personal am fost la turneul de saptamana trecuta, atat cat mi-a permis timpul si m-am simtiti foarte bine fara prezenta „edililor”. Nu este frumos sa mimezi dragostea de sport doar de dragul de a fi vazut in public. Cateodata este bine sa faci fara a cere sa ti se multumeasca.

   Apreciază

 4. Cam cât la suta din bugetul local merge spre sport?

  Pentru ce sunt intretinute acele „BAZE SPORTIVE” despre care e mentionat mai sus? Din cate observ eu pe fiecare din ele e pus cate un lacat mai mare decat usa.
  Sper ca stiti care sunt si conditiile la sala de sport( Doru Udisteanu), iar pe stadionul de pe Maior Ioan din cate am vazut nu ai acces niciodata pentru ca cei de la unitatea militara au ei grija de asta.
  Daca aceste baze sunt intretinute de PRIMARIE de ce nu are acces orice locuitor al acestui oras la ele? Nu toti contribuim la bugetul local?
  Dacă „aceiasi primarie” contribuie si la intretinerea salilor de sport ale scolilor sper ca ati vazut cum arata salile in care a fost desfasurata aceasta competitie mai ales ca ati fost prezent acolo. De zeci de ani de zile in aceste sali nu a fost bagat nici un banut.
  Primaria nu a contribuit cu nimic la aceasta competite si asta trebuie sa stie toti. E o competitie in care banii vin in cea mai mare parte de la Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.
  Pacat de performantele realizate de acesti copii si pacat ca sunt nevoiti sa lucreze in aceste conditii.
  De ce in alte orase se poate si la noi nu?

  Apreciază

  • 1. Nu este vorba de procente prevazute la începutul anului bugetar ci de proiecte sportive care pot fi finantate chiar si in cursul anului, aşa cum sunt finantate si alte activitati care nu puteau fi prevazute la inceputul anului. Legat de organizarea turneului de volei de saptamana trecuta, primaria Falticeni nu si-a arogat meritul de a fi organizat ceva. La primarie nu a fost depusa nicio solicitare de fonduri pentru organizarea evenimentului. Probabil ca pentru olimpiadele şcolare Ministerul educatiei are fonduri alocate special prin bugetul anual. Aveti informatii ca cineva din Falticeni a suportat vreun leu din buzunarul lui? Va rog sa consultati Regulamentul de organizare a competitiilor sportive şcolare, secţiunea reglementari finaciare si veti vedea ca faza nationala a competitiilor sportive este finantata de Ministerul Educaţiei.
   2. Bazele sportive sunt intretinute pentru scopul in care au fost infiintate.
   3. Da, stadionul de pe Maior Ioan este dat in folosinta Clubului Somuz Falticeni pentru partidele din Liga a V a. Exista in acest sens o hotarare a consiliului local Falticeni.
   4. Pentru Sala de sport „Doru Udişteanu” exista un regulament de functionare, aprobat de Consiliul Local Fălticeni, care prevede orar si tarife de utilizare. Nu tin minte ca „aleşii” să se fi impotrivit aprobarii acestui regulament. Între orele 8-16 oricine poate merge la sala contra sumei de 10 lei pe ora şi de 7,5 lei pe ora in cazul grupurilor mai mari de 4 persoane. Dupa ora 16, in sala au acces gratuit şcolile pentru antrenamente şi orele de sport. Din cate stiu la Sala este afisat un numar de telefon pentru rezervari.
   5. Va rog, dati exemple concrete de oraşe in care se poate, cu rugamintea de a specifica cat la suta din investitiile in echipe sportive sunt suportate de primarii.
   6. Referitor la varul de pe peretii salilor de sport trebuie sa va adresati conducerii scolilor. De la bugetul local se aloca fonduri pentru intretinere si in functie de solicitarile scolilor. Din banii primiti fiecare isi stabileste prioritatile. Probabil ca multi gandesc ca un var nu schimba prea mult situatia, in conditiile in care salile de sport au nevoie de lucrări de reabilitare a infrastructurii.
   7. Tot legat de dezinteresul primariei fata de sport, tocmai ce a fost inaugurata o noua sala de sport la Şcoala nr. 3 „Mihail Sadoveanu”, n-a costat decat vre-o 3 miliarde de lei, dar ce, astia-s bani?
   8. Legat de folosirea pistei de atletism a Stadionului „Nada Florilor” accesul se face pe poarta de langa sala de sport Udisteanu, între orele 8 – 20.

   In cele din urma, multumesc pentru punctul dvs de vedere, mi-as dori ca acesta sa nu aiba nimic in comun cu cat de mult sau cat de puţin face un anume candidat pentru sportul local. Ar fi pacat si eu nu vreau sa implic Cronica de Falticeni in polemici electorale. O zi buna.

   Apreciază

 5. Pentru a permite discutiile pe marginea acestui articol in timp real, fara moderator, unui numar cat mai mare de cititori, va rog sa publicaţi comentariile dumneavoastra pe facebook.com/cronicadefalticeni.
  Multumesc pentru intelegere!

  Apreciază