Învăţământ

“Plantăm copaci şi-i îngrijim”

Aceasta este deviza de la care au pornit elevii clasei a II-a A, de la Şcoala “Alexandru Ioan Cuza” din Municipiul Fălticeni, coordonaţi de învăţătoarea Carmen Păstrăvanu. Pentru ei, săptămâna „Şcoala altfel” este ocazia de a învăţa să planteze copaci, să îi îngrijească şi să ecologizeze spaţiile verzi.
Direcţia Silvică Suceava, prin Ocolul Silvic Fălticeni a oferit peste 100 de copaci din speciile salcie pletoasă, stejar roşu şi paltin, dar şi sfaturi de specialitate, iar inginerul Gheorghe Pascaru şeful Serviciului utilităţi publice de la Primăria Fălticeni, împreună cu câţiva angajaţi i-au ajutat pe copii să sape gropile şi să planteze copacii.
Înainte de a-i învăţa cum să plantează un copac, specialiştii de la Ocolul Silvic Fălticeni le-au spus copiilor că trebuie să ţină cont că mai sunt si alţi factori de care depinde în egală măsură reuşita acţiunii cum ar fi plantarea copacului potrivit la locul potrivit, foarte important fiind şi momentul plantării, dar şi tehnica plantării.
După ce au acumulat cunoştinţe teoretice, elevii au trecut la partea practică, plantând aproape 100 de pomi în parcul din apropierea Muzeului Ion Irimescu, o destinaţie populară atât pentru turiştii care vizitează muzeul, pentru locuitorii din zonă dar şi pentru elevii unui liceu din apropiere.
Astăzi (miercuri) elevii clasei a II –a A, vor face o vizită la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare pentru Pomicultură Fălticeni, unde vor vizita depozitul de fructe, laboratoarele de cercetare şi vor planta pomi fructiferi.
Aşa cum am aflat de la învăţătoarea Carmen Păstrăvanu, toţi copacii plantaţi de micuţi vor avea etichete cu numele copilului care i-a plantat. Asta înseamnă că elevii vor avea grijă şi pe viitor, pentru ca arborii plantaţi de ei să crească bine şi frumos. (SB)

Galerie foto: