Învăţământ

Cum se face „şcoala altfel” la Fălticeni…

Elevi de la Şcoala “Al. I Cuza”, îndrumaţi de Ioan Corbu şi Vasile Teodorescu, maiştri instructori la Clubul Copiilor Fălticeni au oferit demonstraţii de karting şi auto-modele pe terenul de sport al şcolii. După ce elevi care au dobândit tainele conducerii kartului şi a modelismului şi-au demonstrat măiestria, i-au invitat la volanul maşinii de curse sau la telecomanda automdelelor pe colegii lor mai mici. Dacă pentru karting, motorul a fost oprit, fiind folosit “un copil putere” pentru a impinge vehiculul, cu automodelele joaca a durat până s-au terminat acumulatorii.

Marţi, 3 aprilie 2012, s-a desfăşurat la Şcoala cu clasele I-VIII Nr.3 “Mihail Sadoveanu” din Fălticeni, faza naţională a concursului „Fii inteligent…la matematică”, la care au participat 158 de elevi din ciclul primar din zona Fălticeni. Joi, 5 aprilie aceeaşi unitate de învăţământ va găzdui şi secţiunea de limbă şi comunicare a aceluiaşi concurs, la care vor participa 103 de elevi.
Aşa cum ne-a spus prof. Cristina Stoleriu, consilier educativ, în săptămâna “Şcoala altfel”, vor avea loc mai multe activităţi extraşcolare organizate pe cluburi, la care s-au înscris elevii şcolii. Printre cele 20 de activităţi care se desfăşoară în şcoală şi care înregistrează o largă participare se numără “Clubul cinefililor”, “Clubul curioşilor”, “Clubul micilor actori”, “Clubul jurnaliştilor”, “Clubul cititorilor”. Săptămâna se va încheia vineri, 6 aprilie 2012, cu o expoziţie cu produsele concrete ale activităţilor, o serbare şi un carnaval, precum şi cu inaugurarea festivă a noii sălii de sport.

1 răspuns »

  1. Da dar aici ar trebui sa apara si automodelele in poza nu numai cartul si respectivi expertii macar o poza cu cei de la modele adica noi ca nam dat de geaba reprezentatia cei cu carturul pe primul loc nu da de ce nu invers ?????:(((( in parte sunt cam suparat macar numele celor de la modele :((((((

    Apreciază