Sănătate

Bugetul local a finanţat achiţizia de aparatură medicală pentru Spitalul Municipal Fălticeni

În cadrul programului de investiţii pe anul 2012, Spitalul Municipal Fălticeni a realizat în primul trimestru achiziţii de aparatură medicală pentru secţiile şi cabinetele medicale, ne-a informat managerul Mircea Lupu.
A fost achiziţionat un aparat artroscop care a intrat în dotarea secţiei de chirurgie pentru operaţii laparoscopice de menisc, premieră pentru spitalul din Fălticeni. Reamintim că în cursul anului 2011 a fost achiziţionată aparatura necesară efectuării protezărilor de şold, operaţii care se derulează cu succes în secţia de chirurgie a Spitalului Municipal Fălticeni.
De investiţii în aparatură medicală au beneficiat în primele luni ale acestui an: Cabinetul de balneo-fizioterapie (un aparat electroscopie cu 2 canale şi un aparat de terapie cu ultrasunete), Compartimentul dermato-venerice (un electrocauter) şi Laboratorul de analize medicale (un autoclav cu aburi).
Aparatura menţionată a fost achiziţionată cu fonduri alocate de la Bugetul local al municipiului Fălticeni. Alocaţia bugetară acordată Spitalului Municipal Fălticeni de Primăria Fălticeni, pentru capitolul de investiţii, se ridică în acest an la suma de 200.000 de lei.
Din această sumă, în trimestrul al doilea, vor fi derulate lucrări de modernizare şi aducţiune gaz metan la secţia Pneumologie. De asemenea, se vor derula lucrări de modernizare la Secţia boli infecţioase. Menţionăm că secţiile de Pneumologie şi Boli infecţioase îşi vor desfăşura activitatea în actualele sedii şi după finalizarea lucrărilor de construcţie la noul spital municipal.
În ceea ce priveşte investiţia la noul sediu al Spitalului Municipal din Fălticeni, lucrările sunt în derulare, fondurile alocate în acest an de Ministerul Sănătăţii, în sumă de 10 milioane de lei (100 de miliarde de lei vechi) fiind prinse în rectificarea bugetară aprobată la sfârşitul lunii martie de Consiliul Local Fălticeni.

1 răspuns »