Învăţământ

Zilele şcolii „Mihail Sadoveanu”

Pe parcursul săptămânii 7-11 noiembrie Şcoala nr. 3, „Mihail Sadoveanu” din municipiul Fălticeni, a sărbătorit Zilele Şcolii. Un eveniment important în care au fost implicaţi atât elevii de la clasele primare, cât şi cei mai măricei, de la clasele gimnaziale.
Activităţile au fost diverse şi au urmărit în special viaţa şi activitatea literară a prozatorului, al cărui nume este purtat cu mândrie de şcoala fălticeneană.
Printre activităţile care au alcătuit programul sărbătorii s-au numărat: vizionarea filmului artistic „Dumbrava minunată”- clasele I-IV; concursul de artă teatrală şi de frumuseţe „Miss Lizuca”- clasele I şi a II-a; expoziţia de desene inspirate de opera sadoveniană – clasele a III-a; cercul literar „Urmaşii marelui Sad”, în cadrul căruia elevii claselor a IV-a au prezentat creaţii literare proprii; simpozionul „Sadoveanu- viaţa şi opera”- clasele V- VIII; concursul „Recunoaşte personajul”- clasele a VII-a; vizionarea filmului „Baltagul”- clasele a VIII-a.
Această succesiune de evenimente la care elevii au participat în decursul acestei săptămâni încărcate de emoţie şi de mândrie s-a încheiat cu o petrecere denumită sugestiv „Carnavalul bostăneilor”. Aceasta s-a desfăşurat în localul de pe strada Ion Dragoslav, iar copiii au venit costumaţi, au participaţi la o paradă a costumelor şi au asistat la scurte programe de recitare, interpretare teatrală şi dans. Seara s-a încheiat cu premierea tuturor elevilor participanţi şi cu aplauze din partea colectivului de cadre didactice care îşi desfăşoară activitatea în această unitate şcolară