Advertorial

Asociaţia Ghizilor din Bucovina te iniţiază în tainele muntelui

Vrei să petreci timpul liber într-un mod cât mai plăcut? Uită atunci de vechile obiceiuri devenite rutină şi vino să te alături nouă. Vei găsi oameni la fel de energici ca tine, dornici de a explora locuri noi, de a se distra şi de a trăi experienţe inedite.
Asociaţia Ghizilor din Bucovina vă pune la dispoziţie cursuri GRATUITE de iniţiere „într-ale muntelui”. Aici ai şansa de a-ţi completa cunoştinţele de drumeţie, alpinism, canyoning, speologie, rafting, supravieţuire, astronomie şi fotografie. Dacă ţi-am stârnit curiozitatea, te aşteptăm cu drag marţi 22.11.2011, ora 17:30 la Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” din Fălticeni şi miercuri 23.11.2011, ora 17:30 la Observatorul Astronomic din Suceava când vor avea loc primele întâlniri.
Pentru mai multe detalii ne găsiţi la adresa www.bucovinaguides.ro/cursuri sau la telefoanele 0756.371.855 şi 0742.131.171.

Se pare ca asteptarile nu mi-au fost inselate. Cand m-am inscris la aceste cursuri speram intr-adevar sa gasesc ocazii pentru a merge mai des pe munte, sa socializez si sa invat cate ceva despre mountaineering. Imi place foarte mult colectivul, imi place maniera in care tineti cursurile si mai ales relatia deschisa pe care o stabiliti cu participantii la cursuri. Oricum, punctul „forte” raman aplicatiile… Nu stiu daca niste cuvinte ar fi suficiente sau daca ar putea reda destul de bine felul in care ma simt cand iesim in aplicatii. Este absolut extraordinar ca ma pot „deconecta”, ca pot scapa de rutina; practic „Scoala de munte” era activitatea de care aveam nevoie pentru a-mi „colora” putin viata.
Va felicit sincer pentru tot ceea ce faceti !

Bien a vous,
Ana-Maria Lupascu

Ma tot gandesc de duminica seara (cand inca imi erau proaspete ”toate” starile de spirit, tot entuziasmul si….. toate vanataile) ce ar trebui sau ce as vrea sa scriu in e-mail-ul asta…bineinteles, ca nu am gasit raspunsul ideal dar voi incerca sa exprim cat pot eu de bine in cuvinte tot amalgamul de imagini, sentimente, idei, trairi, ganduri de care am avut parte weekend-ul acesta.
Asadar, daca ar fi sa ma exprim un pic mai ”salbatic” as spune, de fapt as striga: ”WAW!!! Yeah! WTF? Wait a minute.. Did this really happen to me? Cooooool!” Totusi, ca sa sune mai mult a ”mine” ma voi stapani si voi spune ca intradevar am petrecut un weekend foarte frumos si interesant cu voi si cu toti ceilalti si ca ne-ati oferit pe bune niste momente unice, pentru unii dintre noi cel putin.
Cand am inceput cursurile si v-am cunoscut, trebuie sa recunosc ca am fost incantata din primul moment de tot ce se intampla, dar nu mi-am dat seama atunci ”in ce m-am bagat”. Pentru mine a fost de ajuns in momentul ala ca faceam ceva diferit de ce facusem pana atunci, ceva ce imi trezea interesul si ma scotea din rutina zilnica, scoala, acasa, pregatire si tot asa. Mai tarziu, cred ca dupa a 2-a aplicatie, prima pentru mine, cea din Ceahlau, mi-am dat seama ca este mai mult decat un simplu curs… acolo se intampla ceva REAL! Tot ce s-a intamplat si ce se intampla acum la ”Scoala de munte” este pentru mine o experienta puternica in care am cunoscut oameni ”faini”, adevarati si de ce nu, pot spune ca am descoperit si inca descopar treptat treptat cate o particica din mine de care nu auzisem.

Multumesc!
Lavinia