Învăţământ

56 de ani de învăţământ special la Fălticeni

Grădiniţa Specială din Fălticeni a sărbătorit astăzi (15 noiembrie), 56 de ani de existenţă. Directorea unităţii, prof. Mariana Amarie, ne-a informat că programul aniversar a debutat cu vizitarea grădiniţei, urmat de prezentarea Proiectului educaţional umanitar „Şansa de a dărui”, derulat în parteneriat cu Asociaţia „Euroşansa for Life” Fălticeni, cel mai important eveniment fiind programul artistic deosebit prezentat de copiii gradiniţei.

„Evenimentul a fost important pentru că a reunit mai multe generaţii de cadre didactice pensionare, care şi-au pus întreaga carieră în slujba copiilor cu cerinţe educative speciale, oameni care au contribuit cu seriozitate şi profesionalim la educarea/recuperarea acestor copii, cat si cadre didactice active, menţinându-se astfel o punte de legătură între generaţii. Mulţumim tuturor pentru sprijinul şi ajutorul oferit necondiţionat de a fi alături de noi şi de copiii noştri în toate activităţile pe care ni le propunem, pentru faptul că ne acceptaţi şi înţelegeţi că şi noi facem parte din această comunitate”, ne-a declarat Mariana Amarie .
La sărbătoarea Grădiniţei Speciale din Fălticeni au fost prezenţi reprezentanţi ai I.Ş.J. Suceava, CJRAE Suceava, Asociaţia „Euroşansa For Life” Fălticeni, Primaria Municipiului Fălticeni, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, Detaşamentul de Pompieri Fălticeni, Şcoala Militară de Subofiţeri Fălticeni, reprezentantul serviciului casei de tip familial pentru copii cu dizabilitati Falticeni, directori de şcoli, cadre didactice şi elevi ai unităţilor de învăţământ din Municipiul Falticeni şi părinţi ai preşcolarilor din grădinită.