Comunicat de Presa

Furt calificat în municipiul Fălticeni

În data de 3 noiembrie a.c., în jurul orelor 15.00, membrii unei patrule de ordine şi siguranţă publică din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava au surprins doi tineri care încercau să vândă unor muncitori, care lucrau la izolarea termică a unui bloc din cartierul sucevean George Enescu, mai multe ustensile electrice folosite în construcţii. Având în vedere valoarea mare a acestora ( 2 maşini de găurit cu percuţie, 2 maşini de găurit multifuncţionale cu acumulatori şi un polizor unghiular, toate cu accesorii, de provenienţă străină şi fabricate de firme cuonoscute în domeniu) şi faptul că păreau folosite, a trezit suspiciunea jandarmilor cu privire la provenienţa acestora.
În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că în data de 2 noiembrie, în jurul orelor 22.30 cei doi, G.I. şi I.D. ambii având vârsta de 17 ani şi domiciliul în municipiul Fălticeni, au pătruns într-un imobil din localitatea de domiciliu aflat în construcţie din care au sustras ustensilele oferite spre vânzare. In momentul pătrunderii, în incinta imobilului nu se afla nimeni iar uşa acestuia era închisă însă neasigurată deoarece proprietarul uitase să o încuie. A doua zi cei doi s-au deplasat în municipiul Suceava cu scopul de a valorifica ustensilele sustrase. Valoarea prejudiciului, care a fost recuperat în totalitate, a fost estimată de proprietarul bunurilor la aproximativ 2000 Euro, iar până în momentul restituirii ustensilelor acesta nu aflase despre dispariţia lor.
Lui G.I. şi I.D. le-au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, urmând ca dosarul cauzei să fie înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni după definitivarea cercetărilor.