Comunitate

Acţiuni de amploare ale poliţiei în zona Fălticeni

Miercuri, 23 martie a.c., Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava prin serviciile de specialitate a efectuat o serie de acţiuni pe raza de competenţă a Municipiului Fălticeni.
În ceea ce priveşte siguranţa rutieră în rândul participanţilor la trafic şi combaterea comportamentelor de natură să prejudicieze siguranţa rutieră, Servicul Rutier cu sprijinul Autorităţii Rutiere Române, Registrului Auto Român şi SDN Suceava, au controlat peste 250 de mijloace auto (autoturisme, tranport marfă, transport persoane) fiind aplicate 35 sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.487 lei. Au fost retrase 18 certificate de înmatriculare. Autoritatea Rutieră Română a aplicat o amendă în valoare de 4.000 lei pentru nerespectarea timpului de conducere continuă iar SDN Suceava o amendă de 30.000 de lei unei societăţi din Târgu Neamţ pentru depăşirea greutăţii. Şi cu această ocazie au fost depistate în trafic microbuze care transportau un număr mai mare de persoane decât erau autorizate.

A doua acţiune, organizată de ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, Serviciului Poliţiei Rutiere, Serviciului Intervenţie Rapidă, împreună cu inspectori din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare Suceava, a fost concentrată pe prevenirea şi combaterea actelor de comerţ ilicit cu bunuri industriale şi alimentare, contrabandei, evaziunii fiscale. Au fost verificate 19 societăţi comerciale, 37 de întreprinderi individuale, asociaţii familiale, persoane fizice autorizate, peste 250 de mijloace auto. A fost constatată o infracţiune (emitere de file CEC cu dată falsă) şi au fost aplicate 62 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 69.987 lei. Au fost confiscate diverse bunuri: pompe de apă, drujbe, electrozi sudură, articole îmbrăcăminte, în valoare de peste 9.000 de lei.