Administratie

S-au încheiat lucrările de reabilitare la Muzeul Apelor „Mihai Băcescu”

Peste 5 miliarde de lei vechi, (bani de la bugetul local – contribuţia fiecărui plătitor de taxe şi impozite din Municipiul Fălticeni), au fost investiţi în această reabilitare, mai mult decât necesară pentru unul dintre cele mai vizitate muzee din Moldova. A fost un efort considerabil, iar rezultatul poate fi apreciat de fiecare dintre noi după ce la sfârşitul săptămânii trecute au fost îndepărtate schelele şi învelitoarea de protecţie în timpul lucrărilor. Pe scurt, banii dumneavoastră au fost investiţi în: înlocuirea în totalitate a acoperişului, refacerea şi restaurarea elementelor arhitectonice, schimbarea tâmplăriei exterioare, reţele electrice şi intervenţii la plafoanele interioare.

10 răspunsuri »

 1. Vreau sa anuntam si noi prin acest site ca organizam o expozitie de arta la colegiul nicu gane. Cum putem da niste informatii?

  Apreciază

 2. Pe cand o renovare interioara mai in detaliu? Ma refer la schimbarea mobilierului invechit cu unul mai atragator – niste vitrine de sticla ca la Muzeul National de Istorie din Bucuresti ar fi mai placute privirii. Poate se repara si globul ala. Ar putea fi principala atractie a muzeului, dupa acvariul cel mare binenteles. S-ar putea chiar organiza diverse evenimente in sala mare a muzeului din care sa se finanteze lucrarile. Daca permite spatiul, de ce nu o cafenea literara, ca si-asa orasul duce lipsa de sali de lectura. Apropos de sali de lectura, poate se continua investitiile cu renovarea bibliotecii ca sta si aia sa cada.

  Apreciază

 3. Am uitat sa spun ca la cat de bine merge afacerea cu barurile in orasul asta s-ar putea deschide o gradina de vara in curtea interioara a muzeului. Se poarta peste tot in lume, cu conditia sa fie ceva de bun simt, nu o terasa de manelisti. Poate asa redescopera si tineretul chefliu cultura si se strang si fonduri pentru intretinerea pestilor, ca mor pe capete.

  Apreciază

 4. Trebuia sà se gaseascà solutii ptr ca structura clàdirii sà poatà face fatà cutremurelor(clàdirea prezenta cràpàturi adânci, si existau si infiltratii de apà la fundatie. Nu s-a renovat si interiorul? trebuiau aràtate poze si din interior nu doar cu fatada.

  Apreciază

 5. Oricum, trebuie sà recunosc cà n-aratà ràu(cel putin…pe dinafarà…). La cât mai multe renovàri(sunt de acord cu ce scrie Daniel, legat de renovarea bibliotecii municipale-astept cu neràbdare pozele cu biblioteca renovatà si consolidatà)

  Apreciază

 6. Poate-i faceti si o nouà paginà internet Muzeului apelor, ptr cà cea veche nu mai poate fi consultatà..

  Apreciază

 7. Am senzatia, atat cat imi pot da seama din imaginile postate, ca s-au cheltuit bani de dragul de a o face.
  Sa faci nu inseamna ca o faci bine.
  Vedem fatade pestrite, fara a se respecta culorile originale sau caracteristice epocii; un soclu din marmura slefuita si la fel de pestrita (initial cred ca era un granit buciardat sau un produs al tehnicilor clasice de imitare a pietrei brute) intr-o discordanta violenta cu stilul cladirii.
  Partea si mai delicata este tamplaria.Regulile cer in aceste cazuri realizarea unei copii fidele a tamplariei originale (materiale, geometrie, coloristica).
  Iarasi obiectez: in primul rand o intrare meschina (desi golul este generos), PVC kitch, o supralumina disproportionata, cu „raze” -detaliu care il intalnim si la celelalte ferestre in arcada – oricum, tamplaria (de biserica americana sau pensiune postdecembrista) este cireasa de pe tort.
  Poate o initiativa buna, dar un esec total.
  Consultarea unor specilisti ar fi fost de dorit.
  Asa ca ma sperie ideea unei investitii pt. renovarea interiorului. As prefera sa nu se faca in urmatorii 10 ani , ar fi pacat sa plateasca falticenenii pt. ceva care se va reface.Copy/paste din Casa Lux nu inseamna restaurare.
  Sunt foarte de acord si cu daniel, eliodor, poate si altii care nu au scris aici dar
  in zona asta nu se pot „arde” etapele daca vrem sa fim seriosi.
  Multumesc!

  Apreciază

 8. Cand esti pe patul de moarte te p** pe ea cultura… Ar fi trebuit mai intai Spitalul sa aiba acces la acesti bani pentru a ajunge la nivelul Standardelor Europene ….

  Apreciază