Special

Pietoni sau conducători auto, ne riscăm deopotrivă viaţa pe şosele!

Şi-a riscat viaţa pe trecerea de pietoni! I s-a întâmplat unei fălticenence de 58 de ani, luni dimineaţă, când traversa regulametar strada Ana Ipătescu din municipiul Suceava. La volanul maşinii se afla o tânără de 23 de ani din comuna Dărmăneşti. Concitadina noastră a fost transportată la Spitalul Judeţean Suceava unde a aflat că, din fericire, este vorba de o accidentare uşoară şi va avea nevoie de cel puţin două săptămâni de îngrijiri medicale.
Săptămâna a început şi cu evenimente tragice pe drumurile din zona Fălticeni. Luni seara, pe DN 2 E, în afara localităţii Cornu Luncii, un localnic de 22 ani a intrat cu maşina în coliziune cu un atelaj hipo nesemnalizat şi neînregistrat condus de un bărbat în vârstă dee 30 ani din comuna Mălini, care circula în aceiaşi direcţie de mers. În urma impactului a rezultat decesul unei persoane din căruţă, şi rănirea uşoară a celui care conducea atelajul.
Încă din prima zi a săptămânii, Serviciul Rutier Suceava şi formaţiunilor de profil din teritoriu au acţionat în zona de competenţă în vederea prevenirii evenimentelor rutiere cauzate de nerespectarea regulilor de circulaţie, în special depistarea conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice. Au fost constatate 12 infracţiuni, din care 10 la regimul circulaţiei: alcoolemie, conducere fără permis şi conducere unui autoturism neînmatriculat, vătămare corporală din culpă şi modificarea locului accidentului. Au fost aplicate 165 de sancţiuni contravenţionale. La vultureşti, un bărbat de 42 de ani a condus un tractor neînmatriculat pe un drum judeţean, în interiorul comunei, având 1,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.