Administratie

Paradox: În an de criză, Fălticeniul beneficiază de cele mai mari investiţii de după 1990!

Ceea ce pentru alte localităţi, mult mai avute, ar însemna sărăcie, pentru Fălticeni înseamnă nu mic reviriment, mai ales că se întâmplă într-un an foarte greu din punct de vedere al asigurării resurselor bugetare. În ciuda crizei finaciare şi a ritmului redus de încasare a veniturilor la bugetul local, din taxe şi impozite, anul 2009 este de departe cel mai bun de după 1990 în ceea ce priveşte atragerea şi derularea unor investiţii în Fălticeni. Administraţia locală se bazează, atunci când afirmă acest lucru, pe reparaţiile asfaltice din aproape tot municipiul, de peste 20 de miliarde de lei vechi, alte 5 miliarde care intră în reparaţiile exterioare la Muzeul Apelor “Mihai Băcescu”, demararea primului proiect cu fonduri structurale din Regiunea de Dezvoltare Nord Est, de 6 milioane de euro pentru reabilitarea şi modernizarea a 13 străzi, finalizarea unui bloc ANL cu 15 locuinţe şi demararea lucrărilor la un alt ANL într-un corp al noului spital. Mai trebuie adăugat că, în maxim o lună de zile, Primăria Fălticeni urmează să semneze contractul de finanţare pentru reabilitarea Muzeului de Artă “Ion Irimescu”, proiect în valoare de peste 1,2 milioane de Euro, acesta fiind al doilea proiect “pe cultură”, cu fonduri europene, din regiunea de dezvoltare, după municipiul Bârlad. Mai trebuie spus că, la această dată, municipalitatea nu datorii către furnizori, pentru activităţile prioritare, şi nici în ceea ce priveşte unităţile subordonate (şcoli, licee, grădiniţe, muzee, etc).

5 răspunsuri »

 1. Felicitari! Sper ca municipalitatea va sti sa foloseasca acesti bani cu chibzuinta. Pe cand si finalizarea Spitalului Municipal care treneaza de cel putin 20 ani?

  Apreciază

 2. In cazul celor doua muzee care vor fi reabilitate si reorganizate(Muzeul Ion Irimescu si Muzeul Mihai Bacescu)-exista o licitatie publica ptr acest proiect, sau macar o lista cu specialistii de care-ar avea nevoie primaria in acest domeniu-ptr ca e vorba de patrimoniu, deci, ar trebui recrutate niste persoane cu studii in domeniu!

  Apreciază

 3. PKM-ai dreptate-construirea unui SPITAL MUNICIPAL la standarde europene, ar trebui sa fie prioritara ptr orasul nostru, cat si renovarea cladirii care adaposteste MATERNITATEA Falticeni(care parca zici ca sta sa se darame). Ar trebui creat un spatiu adecvat si ptr SECTIA BOLI INFECTIOASE(care, din cate-mi amintesc, functiona la parterul unei case, langa spital). Lucrari ar trebui sa se faca si la POLICLINICA(ptr ca arata mai rau ca pe timpul lui Ceausescu-atunci era mai curat), iar toate aceste unitati medicale sa fie dotate cu aparatura corespunzatoare. Ar mai fi SPITALUL PTR COPII-aflat nu departe de Policlinica-langa Parcul 23 August). Asa cum s-au gasit mereu fonduri ptr lacasele de cult, bine ar fi, ca macar o data, sa se gaseasca si ptr sanatate!

  Apreciază

 4. unde e proiectul acela de constructie a NOUlui Spitalului Municipal facut inainte de revolutie..? Eu nu cred k Ceausescu vroia sa faca din SPITAL ,locuintze ANL….!!!!

  Apreciază