Sport

Rezultate remarcabile pentru canotorii de la CSS “Nicu Gane”

antrenament canotaj falticeniSursa: www.suceavasport.ro

Anul 2009 a fost unul absolut remarcabil pentru canotorii de la CSŞ „Nicu Gane” Fălticeni, sportivi pregătiţi de soţii Vasile şi Ana Avrămia. Şcoala de canotaj suceveană s-a remarcat atât în competiţiile interne, cât şi în cele internaţionale. La Campionatele Mondiale de Canotaj care au avut loc în Franţa, sportivii Andrei Moraru şi Mihai Samson de la CSŞ „Nicu Gane” Fălticeni, componenţi ai echipajului românesc de 8+1 s-au clasat pe locul VI.
La Campionatele Naţionale de Canotaj pentru juniori care au avut loc luna precedentă la Năvodari, echipajul de 8+1 feminin de la clubul fălticenean în componenţa, Ioana Nechita, Gabriela Cora, Brânduşa Nistor, Ioana Vrînceanu, Ramona Ungureanu, Mihaela Asendulese, Ioana Ştefăroi, Raluca Guşă şi Andreea Birică a intrat în posesia medaliei de aur şi a titlului de campioană naţională. Pe podiumul de premiere al Campionatelor Naţionale de Canotaj pentru juniori au mai urcat şi Ciprian Duduţă, pe treapta a II-a în proba de simplu vâsle, Ramona Ungureanu şi Ioana Vrînceanu pe treapta a III-a în proba de dublu vâsle şi Cătălin Axinte pe treaapta a III-a în proba de simplu vâsle.
Sportivii de la CSŞ „Nicu Gane” Fălticeni s-au remarcat şi la Campionatele Naţionale Şcolare care au avut loc la finele lunii august tot la Năvodari. Canotorii de la clubul din Fălticeni au obţinut două titluri de campion naţional şcolar prin Ciprian Duduţă în proba de simplu vâsle masculin şi Ioana Nechita în proba de simplu vâsle feminin, patru titluri de vicecampion prin Brînduşa Nistor, Oana Bradu, Gabriela Cora şi Raluca Guşă în proba de 4 rame feminin, Mihalea Vultur şi Ioana Ştefăroi în proba de dublu vâsle feminin, Andrei Moraru şi Mihai Smason în proba de dublu vâsle masculin şi Brînduşa Nistor, Gabriela Cora, Oana Bradu şi Raluca Guşă în proba de 4 vâsle feminin. Medalii de bronz la Campionatele Naţionale Şcolare au fost câştigate de Mihai Samson şi Ciprian Duduţă în proba de dublu rame masculin, Mihalea Asendulese, Andreea Birică, Ramona Ungureanu şi Ioana Vrânceanu în proba de 4 rame feminin, Ramona Ungureanu şi Ioana Vrînceanu în proba de dublu vâsle feminin, Cătălin Axinte în proba de simplu vâsle şi Cristian Guia în proba de simplu rame. Sportivii de la CSŞ „Nicu Gane” au contribuit şi la performanţele obţinute de România la Campionatele Balcanice care s-au încheiat recent la Orşova. Andrei Moraru a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere cu echipajul de 4 vâsle al României, medalie de aur cucerind şi Mihai Samson cu echipajul României de 8+1.
Cătălin Axinte de la CSŞ „Nicu Gane” Fălticeni a cucerit medalia de argint cu echipajul de 4 vâsle, Andrei Moraru recându-şi în cont şi o medalie de bronz cu echipajul de dublu vâsle. Rezultatele remarcabile ale componenţilor secţiei de canotaj de la CSŞ „Nicu Gane” Fălticeni în anul 2009 au fost completate de performanţe de excepţie a colegilor lor de la secţiile de atletism, box, volei şi fotbal. Colaborarea bună dintre directorul coordonator al CSŞ „Nicu Gane”, Cătălin Coman, în prima jumătate a acestui an, care în prezent este director al DSJ Suceava şi directorul Colegiului Naţional „Nicu Gane”, Neculai Sturzu a oferit sportivilor un cadru propice de antrenament şi învăţat, implicit propulsând clubul fălticenean printre cele mai bune cluburi din judeţul Suceava şi din ţară.