Eveniment

„Trenul de noapte” în concert la Fălticeni

MARCIAN PETRESCU & Trenul De Noapte
va prezinta show-ul
„HARMONICA BLUES EXPLOSION”

VINERI – 7 august 2009 – ora 20:00 – in Club THALES din Falticeni

In cadrul acestui concert veti avea ocazia sa ascultati o serie de piese
in PRIMA AUDITIE ABSOLUTA
si sa descoperiti noua directie muzicala a formatiei, catre funk-blues.

Cu ocazia acestui concert , Marcian Petrescu va prezenta
in PREMIERA ABSOLUTA in Romania
PRIMUL AMPLIFICATOR SPECIAL PENTRU MUZICUTA

– modelul SUPER SONNY FOUR-TEN – (Custom Made by GARY ONOFRIO)

Vom promova in continuare si albumul POVESTILE BLUESULUI
ce va fi disponibil la vanzare !

 

TRENUL DE NOAPTE inseamna:

MARCIAN PETRESCU – muzicuta, voce, texte
ROBERT ARDELEANU – bas
MIRCEA IONITA – chitara
COSTEL BARBASELU – baterie, percutie

Marcian Petrescu & TRENUL DE NOAPTE, “POVESTILE BLUESULUI”.

 Titlul albumului a fost inspirat de emisiunea dedicata Blues-ului pe care Marcian o realizeaza la Radio Lynx (www.radiolynx.ro), precum si din multiplele experiente traite alaturi de colegii sai in lungile deplasari de-a lungul si de-a latul tarii.

 Lansat tot de casa de discuri SOFT RECORDS, prezentul material poate fi considerat o continuare logica a primului album – ”DEPENDENT DE BLUES”, dar spre deosebire de anteriorul album, care a fost aproape in intregime acustic, de aceasta data formatia a ales sa interpreteze un blues electric extrem de energic, cu o orchestratie ce imbina clasicul cu modernul in ceea ce priveste texturile sonore ale instrumentelor si sound-ul general.

 Marcian si colegii si-au dorit sa capteze pe disc energia si sunetul caracteristic unei prestatii live si acest lucru a fost reusit, mai ales ca materialul a fost inregistrat in studioul REAL SOUND sub bagheta maestrului Victor Panfilov, care s-a ocupat si de mixaje si masterizare.

 “TRENUL DE NOAPTE” a realizat albumul in formula completa de trupa, cu Marcian Petrescu (muzicuta, voce, texte, compozitor, liderul trupei), Cyfer (chitara), Robert Ardeleanu (bas) si Petrica Ipatie (baterie). A colaborat la claviaturi Adrian Ivascanu. Ca stire de ultima ora, noul chitarist al trupei este Mircea Ionita!

 Asa cum s-au obisnuit si cum se asteptau de altfel ascultatorii de blues din Romania care cunosc activitatea trupei, piesele de pe acest album trateaza multe subiecte si probleme din viata omului obisnuit, majoritatea textelor fiind scrise intr-o cheie satirica.

 Astfel, gasim intre noile compozitii originale titluri ca PICIOARE LUNGI SI FUSTA SCURTA, NU VREAU SA MAI MUNCESC DEGEABA, MAHMUR DE DIMINEATA, LA INCORPORARE.

 O mentiune speciala merita piesa IUBIREA TA E CA UN CANCER unde apare un invitat de seama – SUGAR BLUE – Cel Mai Bun Muzicutist de Blues din lume al momentului si castigator a 2 Premii GRAMMY.

Prin aceasta colaborare, Marcian Petrescu este in acest moment singurul artist roman de blues care a reusit performanta de a avea un asemenea invitat de talie internationala pe un album de studio. De altfel prietenia dintre cei doi este deja de notorietate si s-a concretizat pana acum in doua turnee ale lui Sugar Blue in Romania, in cadrul carora TRENUL DE NOAPTE a fost opening act. Sugar Blue a fost cel care si-a exprimat inca din decembrie 2007 dorinta de a canta pe viitorul album al trupei TRENUL DE NOAPTE, punand chiar ca o conditie a participarii lui ca piesa in care ar urma sa apara sa fie o piesa originala semnata de Marcian, cu text in limba romana si nu un cover al vreunei piese celebre de blues.